USMON AZIMNING “BAXSHIYONA”LARIDA TABIAT TASVIRINING IFODA ETILISH USULLARI (Analysis of International Sciences, 2024)
Maqolada Usmon Аzimning “Baxshiyona” turkumidagi she’rlarida peyzajning o‘rni, shoir uslubining o‘ziga xos jihatlari, she’rlardagi tog‘ va dasht peyzaji, milliy peyzajlarning aks etishi masalalari haqida so‘z boradi.Tabiat tasvirining ramziy ta’sirini kuchaytirish uchun metafora, o‘xshatish yoki personifikatsiya yordamida tasvirlanishi, ushbu tasvirlar misollar orqali isbotlanishi o‘quvchining qiziqishini uyg‘otadi va adabiy manzarani boyitish uchun peyzaj qanday ishlatilishini aniqlash imkonini beradi.