СОБИҚ ИТТИФОҚДА МУЛКДОРЛАР СИНФИНИ ТУГАТИЛИШИНИНГ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ ОҚИБАТЛАРИ (Analysis of International Sciences, 2024)
Мақолада Туркистон халқи 60 йилдан ортиқроқ вақт мобайнида Чор Россияси зулми остида бўлди. Чор Россияси маҳаллий аҳолининг қўлидаги барча бойликларни қандай йўл билан бўлмасин талаш сиёсатини юритди. Чор Россияси Туркистон халқларига нисбатан ташмачилик сиёсатини амалга оширди. Ўзбекистонда мулкдорлар синфини таг-томири билан йўқотиш ишлари большевиклар раҳбарлигидаги совет ҳокимияти томонидан ишлаб чиқилган қуйидаги белгилар асосида “қулоқ” қилиш баҳонасида амалга оширилди: