TIJORAT BANKLARI AKTIVLARI SAMARADORLILIGINI OSHIRISH YO’LLARI (Analysis of International Sciences, 2024)
Respublikamiz hududlarida bank tizimida iqtisodiy islohotlarni chuqurlashtirish va ularning ko`lamini kengaytirish borasida olib borilayotgan keng chora-tadbirlar natijasida tijorat banklarining moliyaviy barqarorligini ta`minlash, ishlab chiqarish va modernizatsiyalash, texnik va texnalogik jihatdan qayta jihozlashni ta`minlash, ularning erkinligini mustahkamlashga alohida e`tibor qaratilmoqda. Bugungi kunda bank tizimi milliy iqtisodiyot ravnaqini belgilovchi asosiy mexanizmga aylanib borayotganligi zamonaviy bank mahsulotlari qatorida aktivlarning sifat darajasini, samaradorligini oshirishni taqazo etmoqda.