MAKTAB O’QUVCHILARINI NUTQINI O’STIRISH (Analysis of International Sciences, 2024)
O'quvchilar nutqini o'zlashtirish o`z metodik harakatiga ega, o'zining sport turlari bor. Bulardan eng muhimlari bog'lanishli nutq harakati. Nutq o'stirishda ishlashlik to'rt shartni, ya'ni mashqiarning ishligi, istiqboli, xilma-xilligi, xilma-xil mashq turlarini umumiy bo'ysun ko'nikmasini amalga oshirish bilan ta'minlanadi.