BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA ZAMONAVI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqola zamonaviy texnologiyalarning boshlang‘ich ta’limga o‘zgartiruvchi ta’sirini o‘rganadi. Interfaol smart doskalardan tortib, moslashuvchan o‘quv platformalarigacha texnologiya sinf dinamikasini qayta shakllantirmoqda, shaxsiylashtirilgan ta’limni rivojlantirmoqda va 21-asrning muhim ko‘nikmalarini rivojlantirmoqda. O‘yinlashtirilgan ta’lim va hamkorlik vositalarining integratsiyasi faollik va tanqidiy fikrlashni kuchaytiradi. Imtiyozlarga qaramay, teng huquqli foydalanish va o‘qituvchilar malakasini oshirish kabi muammolar e’tiborni talab qiladi. Boshlang‘ich ta’lim rivojlanib borar ekan, texnologiyaning puxta o‘ylangan integratsiyasi kuchli katalizator bo‘lib, o‘quvchilarni doimiy o‘zgaruvchan ta’lim landshaftida rivojlanish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalar bilan jihozlaydi.