BOSHLANG‘CH TA’LIMDA BADIIY O‘QISHNI RIVOJLANTIRISH USULLARI (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqola boshlang‘ich ta’limda badiiy o‘qishni rivojlantirishning transformativ usullarini o‘rganadi. Interfaol hikoyalar, tasviriy san’at, ijodiy izlanish, interfaol texnologiyalar, umumiy o‘qish tajribasi va tabaqalashtirilgan ta’limni o‘zaro bog‘lash orqali o‘qituvchilar savodxonlikka yaxlit yondashuvni rivojlantiradilar. Bu usullar nafaqat til ko‘nikmalarini oshiribgina qolmay, balki ijodkorlik, tanqidiy fikrlash va adabiyotga umrbod mehr uyg‘otadi. Strategiyalarning xilma-xilligi individual ta’lim uslublariga mos keladigan inklyuzivlikni ta’minlaydi. Oxir oqibat, badiiy o‘qish usullarining o‘zaro uyg‘unlashuvi har tomonlama barkamol, xayolparast va savodli avlodni shakllantirishga zamin yaratadi.