BOSHLANG‘CH TA’LIMDA SAHNALSHTIRISH FAOLIYATINI O‘QITISH USULLARI (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqola boshlang‘ich ta’limda drama faoliyatining o‘zgaruvchan rolini o‘rganadi, kognitiv, hissiy va ijtimoiy rivojlanishni kuchaytiruvchi usullarni o‘rganadi. Rol o‘ynash va improvizatsiyadan tortib, hikoya va ansambl ijrosigacha bo‘lgan bu usullar ijodkorlikni faollashtiradi, til rivojlanishiga yordam beradi va muhim hayotiy ko‘nikmalarni rivojlantiradi. Dramaning inklyuziv, ko‘p hissiy tabiati turli xil o‘rganish uslublarini o‘z ichiga oladi, bu qiziqarli va qulay ta’lim tajribasini ta’minlaydi. O‘qituvchilar dramaning imkoniyatlarini ochib berishlari bilan, u dinamik rivojlanayotgan dunyoning qiyinchiliklari va quvonchlariga tayyor bo‘lgan har tomonlama rivojlangan shaxslarni shakllantirish uchun dinamik vositaga aylanadi.