TURIZMNING KELIB CHIQISH TARIXI (Analysis of International Sciences, 2023)
21-asr boshlariga kelib, xalqaro turizm dunyodagi eng muhim iqtisodiy faoliyat turlaridan biriga aylandi va uning ta'siri Arktikadan Antarktidagacha borgan sari yaqqol namoyon bo'ldi. Shuning uchun turizm tarixi katta qiziqish va ahamiyatga ega. Bu tarix 18-asr oxirida turist so'zi tangalar yaratilishidan ancha oldin boshlanadi.Ayni shu vaqtda turizim uchquni boshlandi.