O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA YASHIL OBLIGATSIYALAR BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING INSTITUTSIONAL VA MOLIYAVIY MEXANIZMLARI (Analysis of International Sciences, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida yashil obligatsiyalar bozorini rivojlantirishning institutsional va moliyaviy mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda yashil moliya instrumentlarining barqaror iqtisodiy o‘sish va ekologik muammolarni hal etishdagi o‘rni asoslab beriladi. Maqola doirasida normativ-huquqiy baza, moliyaviy infratuzilma va bozor ishtirokchilarining institutsional roli o‘rganildi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida tizimli tahlil, qiyosiy yondashuv hamda ikkilamchi statistik ma’lumotlardan foydalanildi. Olingan natijalar yashil obligatsiyalar bozorini rivojlantirish uchun institutsional muvofiqlashtirishni kuchaytirish va moliyaviy rag‘batlantirish mexanizmlarini takomillashtirish zarurligini ko‘rsatadi.