TASHQI SAVDONI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISH (Analysis of International Sciences, 2025)
Tashqi savdo zamonaviy iqtisodiy rivojlanishning muhim omillaridan biri hisoblanadi. Davlat tomonidan tashqi savdoni tartibga solish iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, milliy ishlab chiqaruvchilarni himoya qilish, eksport salohiyatini oshirish hamda xalqaro iqtisodiy munosabatlarni rivojlantirishga xizmat qiladi. Ushbu maqolada tashqi savdoni davlat tomonidan tartibga solishning asosiy usullari, ularning ijobiy va salbiy jihatlari, 2024–2025 yillardagi global va milliy savdo tendensiyalari, shuningdek, xalqaro tashkilotlarning bu jarayondagi roli ilmiy jihatdan tahlil qilingan.