DASTURLASHNING MAKTAB O‘QUVCHILARI ALGORITMIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI (Analysis of International Sciences, 2025)
Ushbu maqolada dasturlash vositalari yordamida maktab o‘quvchilarining algoritmik fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish masalasi ko‘rib chiqilgan. Maqolada boshlang‘ich sinflardan boshlab, o‘quvchilarga algoritmik tafakkur va dasturlash asoslarini o‘rgatishning samarali usullari va metodlari tahlil etilgan. Dasturlashning o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini, muammoni yechish qobiliyatini va kreativlikni rivojlantirishdagi o‘rni haqida batafsil ma'lumotlar keltirilgan. O‘quvchilarga dasturlashni o‘rgatish jarayonida ishlatiladigan asosiy vositalar, masalan, Scratch, Python va LogoMiri kabi dasturlash tillari haqida ma'lumotlar taqdim etiladi. Maqola pedagogik yondashuvni qo‘llash va dasturlashni o‘quvchilarga o‘rgatishdagi samaradorlikni oshirishga oid tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.