(untitled) (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqola milliy turizmni rivojlantirish va mamlakatning jozibadorligini oshirishda marketingning muhim roli haqida qisqacha ma’lumot beradi. Marketing mamlakatning mahalliy va xalqaro sayyohlarga taqdim etadigan noyob diqqatga sazovor joylari, madaniyati va tajribalarini targ’ib qilish uchun katalizator bo’lib xizmat qiladi. Majburiy mamlakat brendini yaratish, integratsiyalashgan marketing kommunikatsiyalaridan foydalanish, raqamli marketing texnologiyalarini qo’llash va turizm manfaatdor tomonlari o’rtasida hamkorlikni rivojlantirish orqali mamlakatlar o’zlarini raqobatbardosh turizm landshaftida samarali joylashtirishlari mumkin. Strategik marketing harakatlari nafaqat tashrif buyuruvchilar sonini oshiribgina qolmay, balki barqaror turizm amaliyotiga va sayyohlik tajribasini umumiy yaxshilashga ham hissa qo’shadi. Umuman olganda, marketing mamlakatning turizm sektorini rivojlantirish, sayohatchilarni jalb qilish va jahon miqyosida ijobiy obro’ga ega bo’lishning asosidir.