(untitled) (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqolada huquqbuzarlik tushunchasi, huquqni buzish va huquqqa zid xatti-harakat haqida, huquqbuzarlik belgilari va huquqbuzarlik tarkibi haqida, huquqbuzarlik ijtimoiy xavflilik darajasiga ko’ra ikki guruhga bo’linadi; bular jinoyat va nojo’ya xatti-harakat haqida, huquqbuzarlik turlari haqida, huquqbuzarlik sodir etgan shaxsga nisbatan yuridik javobgarlik belgilanadi va ana shu yuridik javobgarlik tushunchasi, belgilari, turlari, funksiyalari haqida, huquqbuzarlikning oldini olish haqida, yoshlar o’rtasida huquqbuzarlikning oldini olish haqida, huquqbuzarlik profilaktikasi haqida so’z yuritiladi.