(untitled) (Analysis of International Sciences, 2024)
Nuqsonlar payvand chokida joylashuviga ko’ra ikki xil bo’ladi: ichki nuqsonlar va tashqi nuqsonlar. Payvandlash ishlarini amalga oshirishda nuqsonlar yuzaga kelishiga juda ko’p omillar ta’sir qiladi. Nuqsonlarni yuzaga kelishida 70-80% hollarda payvandchining malakasizligi, 5-10% holatda payvandlash texnologiyasining noto’g’riligi, 5-10% holatlarda payvandlash materiallarini sifatsizligi va noto’g’ri tanlanganligi sabab bo’ladi.