(untitled) (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqoladada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida boshqarish tizimini rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan professional komponentni rivojlantirishning muhim jihatlarini o‘rganildi. Maktabgacha ta’lim rahbarlarining ko‘nikmalari, bilimlari va malakalarini oshirish uchun qo‘llaniladigan turli usullarni tahlil ostiga olindi. Maqolada nazariy asoslar va amaliy tushunchalar kombinatsiyasiga asoslanib, yetakchilik fazilatlarini rivojlantirish, samarali muloqotni rivojlantirish va ijobiy tashkilot madaniyatini targ‘ib qilish strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda yetakchi maktabgacha ta’lim muassasalarining o‘ziga xos vazifalari va mas’uliyatiga moslashtirilgan, har tomonlama rivojlangan malaka oshirish dasturi muhimligi ta’kidlangan. U maktabgacha ta’lim muassasalari rahbarlarida istiqbolli yetakchilik, qaror qabul qilish qobiliyati va moslashuvchanlikni singdirish uchun qo‘llaniladigan metodologiyalarning har tomonlama tahlilini taqdim etadi. Bundan tashqari, maqolada erta bolalik ta’limi sohasida malakali va istiqbolli rahbarlarni shakllantirishda uzluksiz o‘rganish va reflektiv amaliyotlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.