(untitled) (Analysis of International Sciences, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda badiiy o‘qish va ona tilini o‘rgatish usullari o‘rtasidagi simbiotik aloqalar o‘rganiladi. Hikoya va tasviriy san’atni o‘z ichiga olgan badiiy o‘qish ijodkorlikni rivojlantirish orqali til o‘rganishni kuchaytiradi. Shu bilan birga, ona tilini o‘qitish usullari madaniy o‘ziga xoslikni saqlaydi, g‘urur tuyg‘usini uyg‘otadi va til bo‘shliqlarini bartaraf etadi. Ular birgalikda yaxlit ta’lim tajribasini yaratadilar, tasavvurni rivojlantiradilar, til bilimlarini qo‘llab-quvvatlaydilar va o‘zlarining noyob madaniy merosini asrab-avaylash bilan birga globallashgan dunyoda harakat qilish imkoniyatini beradilar. Ushbu dinamik yondashuv yosh onglarda umrbod o‘rganishga bo‘lgan ishtiyoq uchun asos yaratadi.