(untitled) (Analysis of International Sciences, 2023)
Ushbu tadqiqot madaniy va rekreatsion turizm resurslarining imkoniyatlarini o’rganishga qaratilgan O‘zbekiston Respublikasini ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan Qashqadaryo viloyati moddiy va madaniy merosining namunasidir. Bunda ularning turlari (arxeologik, arxitektura, monumental san’at yodgorliklar, diqqatga sazovor joylar), soni, joylashuvi, toifasi (mahalliy, respublika), turistik va rekreatsion imkoniyatlarga qaratilgan.