(untitled) (Analysis of International Sciences, 2023)
Жаҳонда ахборот маконининг зарарли таъсирларидан ёш авлоднинг онгини ҳимоялаш ва уларни интеллектуал жиҳатдан ривожлантиришда медиатаълим имкониятларидан кенг фойдаланилмоқда. Австралия, Канада, АҚШ каби бир қатор ривожланган хорижий мамлакатларда медиатаълим ёшларга реал ҳаёт ва медиаматн ўртасидаги фарқни, медианинг ҳаётдаги ролини, ахборотнинг туб моҳиятини англашни, медианинг сиёсий, ижтимоий ва иқтисодий жиҳатларини ва унинг тилини ўргатишда алоҳида фан сифатида ўқув жараёнига татбиқ этилган. ЮНЕСКО халқаро ташкилоти томонидан медиа орқали таълим бериш, таълим олувчиларнинг медиасаводхонлигини ва медиаманбалар ҳақидаги танқидий фикрлаш кўникма ва малакаларини ривожлантириш, медианинг салбий таъсирини камайтириш чора- тадбирларини ишлаб чиқиш масалалари алоҳида эътироф этилган.