(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Maqolada oʻsmir voleybolchilarda sakrovchanlik sifatini baholashning zamonaviy texnologiyalari (masalan, "OptoJump" yoki "MyJump2" ilovasi) tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi sakrovchanlik sifatini oshirishga yoʻnaltirilgan samarali uslubiyotni ishlab chiqish va uni eksperimental asoslashdan iborat. Ishda pleyometrik mashqlar va ularning voleybol sakrashlaridagi qoʻllanilishiga eʼtibor qaratilgan.