(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot jamiyati sharoitida mediakompetentlik tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarkibiy komponentlari hamda shaxs va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Axborot oqimining keskin ortishi, raqamli platformalarning keng tarqalishi va media manipulyatsiya xavfining kuchayishi fonida mediakompetentlikni rivojlantirishning dolzarbligi asoslab beriladi. Shuningdek, ta’lim tizimida mediakompetentlikni shakllantirishning pedagogik mexanizmlari, metodik yondashuvlari va amaliy yo‘nalishlari yoritilib, mediakompetentlikning ijtimoiy barqarorlik va fuqarolik ongini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.