(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Mazkur maqolada matematika darslarida o‘yin texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va metodik asoslari yoritilgan. Matematik o‘yin darslarining ta’limiy, rivojlantiruvchi, tarbiyaviy va motivatsion funksiyalari tahlil qilinib, ularni samarali tashkil etish tamoyillari bayon etilgan. Shuningdek, didaktik o‘yinlar, musobaqa darslari, rol o‘yinlari hamda interaktiv o‘yinlarning o‘quvchilarning mantiqiy tafakkuri va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Maqolada “Matematik domino”, “Matematik loto” va “Pazl” metodlari misolida o‘yin darslarini tashkil etish texnologiyasi yoritilgan.