(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Oliy ta’lim muassasalarida fizika fanini, ayniqsa mexanika bo‘limiga oid masalalarni amaliy mashg‘ulotlarda interfaol metodlar asosida yechishning samaradorligi ushbu maqolada tahlil etiladi. Tadqiqot jarayonida mexanikani o‘qitishda qo‘llash mumkin bo‘lgan “Aqliy hujum”, “Insert”, “Jigsaw”, “Baliq skeleti”, “Muammoli ta’lim”, “Keys-stadi”, “Laboratoriya–interaktiv integratsiyasi” kabi metodlarning didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, interfaol yondashuvlarning talabalarda mustaqil fikrlash, tahliliy mushohada yuritish, muammoli vaziyatlardan samarali chiqish kabi kompetensiyalarni shakllantirishidagi o‘rni ilmiy asoslar bilan ko‘rsatib berilgan. Olingan natijalar interfaol metodlardan foydalanish amaliy mashg‘ulotlarning sifatini sezilarli ravishda oshirishini tasdiqlaydi.