(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Ushbu maqola maktab o’qituvchilarida kasbiy stressning kelib chiqish sabablari, uning namoyon bo’lish shakllari va ta’lim jarayoniga ko’rsatadigan ta’siri masalalarini o’rganadi. Maqolada o’qituvchilarning ish yuklamasi, ma’muriyat va o’quvchilar bilan bo’ladigan munosabatlari, shaxsiy omillar kabi stress manbalari tahlil qilinadi. Kasbiy stressning o’qituvchilarning psixologik holati, ish faoliyati va o’quvchilar bilan o’zaro munosabatiga salbiy ta’siri ko’rsatib o’tiladi. Shuningdek, kasbiy stressni kamaytirish va o’qituvchilarning ish samaradorligini oshirish bo’yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.