(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Mazkur maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarini insho yozishga oʻrgatishning samarali usullari, bosqichlari va muhim tamoyillari yoritilgan. Muallif insho yozish malakasini shakllantirishda o‘quvchilarning nutqiy rivojlanishi, fikrlash qobiliyati va hayotiy tajribasiga tayangan holda individual yondashuv zarurligini taʼkidlaydi. Shuningdek, insho turlarining o‘ziga xos xususiyatlari, mavzuni ochishda kuzatish, tasvirlash va baholash kabi ko‘nikmalarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola boshlang‘ich ta’lim amaliyotida insho yozish kompetensiyasini rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.