(untitled) (Analysis of International Sciences, 2025)
Ушбу мақолада тергов ва суд органлари фаолиятига тўсқинлик қилувчи ҳамда одил судловга қарши жиноятлар учун жавобгарлик белгиланган қонунчилик нормаларининг ривожланиш жараёни таҳлил қилинган. Совет давридан бошлаб, Ўзбекистон мустақилликка эришгунгача бўлган давр, мустақилликка эришган давр ва ҳозирги замонавий ҳуқуқий ислоҳотлар доирасидаги ўзгаришлар кўриб чиқилган. Шунингдек, халқаро тажриба ва халқаро ташкилотларнинг тавсиялари асосида миллий қонунчиликнинг такомиллаштирилиши ҳам таҳлил қилинган.