AZIZBEK NOROVNING “KIMNINGDIR HIKOYASI ” DA TA’RIF VA TALQIN UYG’UNLIGI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Mustaqillik yillarida badiiy adabiyotning mavzu doirasi ancha kengayib inson konsepsiyasi bosh atributga aylandi. Bu davr  o`zbek hikoyachiligida Nazar Eshonqulning “Maymun yetaklagan odam”, Ulug’bek Hamdamning “So’z” Abduqayum Yo`ldoshning “Bir tun va bir umr” qissa va hikoyalar to`plami, Xurshid Do`stmuhammadning “Beozor qushning qarg`ishi” hikoyalar to`plami, Nazar Eshonqulning “Yalpiz hidi” qissa va hikoyalar to`plamlari o’ziga xos hodisa.