NUTQDA LEKSEMALARNING BIRIKUV XUSUSIYATLARI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Ushbu maqolada nutq birliklari va ularning til birliklariga bo‘lgan munosabati kabi masalalar o’rganilgan.Xususan,nutq birliklaridan bo’lgan tovush,so’z birikmasi,so’z va gaplarning o’ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Tilning fikr ifodalash va almashish jarayonlarida amal qilishi, tilning alohida ijtimoiy faoliyat turi sifatidagi muayyan yashash shakli. Nutq deganda uning ogʻzaki (ovozli) va yozma ravishda namoyon boʻlishidagi jarayonlar, yaʼni soʻzlash jarayoni va uning natijasi (xotirada saqlangan yoki yozuvda qayd etilgan nutqiy fikrlar, asarlar) tushuniladi.