TUZILGAN SHARTNOMA MAJBURIYATLARI ASOSIDA KORXONALARNI MAHSULOT YETKAZIB BERISH REJASINING BAJARILISHINI TAHLIL QILISH (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Iqtisodiyotni modernizatsiyalash sharoitida korxona ishlab chiqarishi ko‘zda tutgan mahsulotlar hajmi iste’molchilarning ko‘lami hamda korxona ichki imkoniyatlari bilan uzviy bog‘liqdir. Ayniqsa, mahsulotlar ishlab chiqarish uchun zarur bo‘lgan boyliklarning chegaralanganligi mo‘l-ko‘l tovarlar yaratishni ham chegaralaydi. Bunday sharoitda korxona o‘z ichki imkoniyatlaridan kelib chiqqan holda mahsulotlar ishlab chiqarish hajmini to‘g‘ri belgilay olishi muhim ahamiyatga ega.