O‘ZBEKISTONDA INVESTITSION MUHIT JOZIBADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
O‘zbekistonda sarmoyaviy muhitni yaxshilash iqtisodiyotni rivojlantirish, investitsiyalarni jalb etish va tadbirkorlik uchun qulay shart-sharoit yaratishga xizmat qiluvchi muhim vazifadir.Investitsion muhit muayyan mamlakat (yoki hudud)ga investitsiyalar kiritishning maqsadga muvofiqligi va jozibadorligini belgilaydigan, iqtisodiy, ijtimoiy, tashkiliy, siyosiy va boshqa shart-sharoitlar mavjudligining ijobiy yoki salbiy tomonlarini anglatadi.