QORAQALPOQ ETNOMADANIYATI ASOSIDA 5-7-SINF O’QUVCHILARINI ESTETIKALIK JIHATDAN TARBIYALASHNING NAZARIY ASOSLARI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Mazkur maqolada qoraqalpoq xalqining boy madaniy merosi, udum va marosimlari tahlil qilinadi. Qoraqalpoq etnomadaniyatidan maktab o'quvchilari, ayniqsa 5-7 sinflardagi bolalarni tarbiyalashda qanday foydalanish mumkinligi yoritilgan. Qoraqalpoq amaliy san’ati, gilamchilik va duradkorligi kabi hunarlarning ahamiyati ta'kidlab o'tilgan.