DARS JARAYONLARNI TASHKIL ETISH (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
O`zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.Mirziyoyevning 2017-yil 7-fevraldagi PF-4947-sonli “Harakatlar strategiyasi“ haqidagi farmonining 4-ustuvor yo`nalishi “Ijtimoiy sohani rivojlantirish”ga yo`naltirilgan. Dasturning 4.4 bo`limi “Ta’lim va fan sohasini rivojlantirish” deb nomlangan bo`lib, unda uzluksiz ta’lim tizimini yanada takomillashtirish, sifatli ta’lim xizmatlari imkoniyatlarini oshirish, mehnat bozorining zamonaviy ehtiyojlariga mos yuqori malakali kadrlar tayyorlash siyosatini davom ettirish, ta’lim va o`qitish sifatini baholashning xalqaro standartlarini joriy etish kabi masalalari belgilangan. Bu mavzuning dolzarbligini bildiradi.