TASHQI IQTISODIY FAOLIYAT SOHASIDAGI JINOYATLARNI FOSH ETISHNING DOLZARB MASALALARI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Hozirgi O’zbekistonda barcha sohalarni tizimli ravishda raqamlashtirish ishlari olib borilayotgan bir vaqtda tashqi iqtisodiy faoliyat bilan bog’liq jinoyatlar ham zamonaviy tendensiyalarga mos ravishda o’zgarib, moslashib borayotganini ko’rishimiz mumkin. Mazkur ilmiy maqola TIF sohasi bilan bog’liq jinoyatlar tushunchasi, turlari, ularni fosh etish metodologiyasi hamda hozirda ushbu yo’nalishda uchrayotgan muammolar va ularning yechimlarini yoritib berishga bag’ishlanadi.