ILM-MA’RIFATGA HOMIY SULTON YOHUD MAHMUD G‘AZNAVIY SHAXSIYATIGA BIR NAZAR (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Ushbu maqola o’rta asrlarning qudratli musulmon davlatlaridan biri bo‘lgan G‘aznaviylar davlatining mashhur hukmdori, buyuk sarkarda, ilm-ma’rifat, adabiyot va san’at homiysi Mahmud G‘aznaviy shaxsiyatining turli jihatlarini ochib berishga bag‘ishlangan. Unda sulton tashabbusi bilan tashkil etilgan o‘zida to‘rt yuzdan ortiq olim-u fuzalolarni jamlagan G‘azna akademiyasi, Yaminiy observatoriyasi, musulmon Sharqidagi dastlabki davlat madrasasi, Bog‘i Sedxezar va shu kabi o‘sha davrda barpo etilgan ko‘plab masjid, xonaqohlar, qator bunyodkorlik ishlari haqida ma’lumot berilgan.