KITOBXONLIK SALOHIYATINI OSHIRISHDA ADABIYOT DARSLIKLARINING O‘RNI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2026)
Mazkur maqolada kitobxonlik madaniyatini shakllantirish va rivojlantirishda adabiyot darsliklarining o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, adabiyot darsliklari orqali o‘quvchilarda badiiy tafakkur, estetik did, mustaqil fikrlash va kitobxonlik kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritiladi. Zamonaviy ta’lim jarayonida adabiyot darsliklarining mazmuni, tuzilishi va metodik imkoniyatlari kitobxonlik salohiyatini oshirishning muhim omili sifatida baholanadi.