GULXANIYNING “ZARBULMASAL” ASARI ONOMASTIK TIZIMI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yirik namoyandasi Gulxaniyning “Zarbulmasal” asaridagi onomastik birliklar tahlil qilinadi. Asarda uchraydigan zoonimlar, antroponimlar va ularning semantik-funksional xususiyatlari aniqlanadi. Tadqiqot davomida onomastik nomlarning badiiy g‘oya ifodasidagi o‘rni, satirik va didaktik vazifasi ilmiy asosda yoritiladi.