KO‘CHMAS MULK BAHOLASHNING AMALIY JIHATLARI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
Mazkur tezisda ko‘chmas mulkni baholash jarayonining amaliy jihatlari, uning iqtisodiy mazmuni hamda zamonaviy baholash uslublari tahlil qilinadi. Ko‘chmas mulk qiymatini aniqlashda qo‘llaniladigan yondashuvlar – xarajatli, daromadli va taqqoslama usullar amaliy misollar asosida yoritiladi. Baholash jarayonida axborot bazasining ahamiyati, ekspertning malakasi hamda bozor kon’yunkturasining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida baholash faoliyatini takomillashtirish yo‘nalishlari haqida fikr yuritiladi.