ALISHER NAVOIYNING “MAHBUB UL-QULUB” ASARIDA TARIXIY-MADANIY ASOSGA EGA BO‘LGAN NOMLARNING LINGVOMADANIY TAHLILI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Mahbub ul-qulub” asarida keltirilgan pretsedent nomlar lingvomadaniy jihatdan tahlil qilinib, ularning til va madaniyat bilan bog‘liq tomonlari misollar orqali ochib berilgan. Asardagi antroponimlar Qur’oni Karimda uchraydigan shaxs nomlari, diniy ulamolar nomlari, afsonaviy shaxslar nomlari, shoir va yozuvchilar nomlari, hukmdorlar nomlari, badiiy to‘qima nomlar kabi bir qancha mavzuviy guruhlarga ajratilib, ularning o‘ziga xos jihatlari yoritib berilgan.