ОЛТИНСИМОН ҚОРАҒАТ КЎЧАТЛАРИ ИЛДИЗ ТИЗИМИНИНГ РИВОЖЛАНИШИГА ҚАЛАМЧАЛАР ҚАЛИНЛИГИ ВА ЭКИШ СХЕМАЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
2023–2025-йилларда ўтказилган тадқиқотларда олтинсимон қорағат навлари кўчатларининг илдиз тизими ривожланиши, илдизларнинг узунлиги ва сони бўйича турли экиш схемалари ҳамда кўчат қалинлиги ўртасидаги ўзаро боғлиқлик аниқланган. Тадқиқотларда асосий эътибор кўчатларнинг бирламчи, иккиламчи, учламчи ва ён илдизларининг ривожланиш даражаси, жами илдиз узунлиги ва илдизлар сони кўрсаткичларига қаратилган. Шу билан бирга, назорат вариантлари билан таққослаш орқали ҳар бир параметрнинг нисбий самарадорлиги баҳоланган.