TASVIRIY SAN’AT VA CHIZMACHILIK FANINING INSON HAYOTIDAGI AHAMIYATI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
Borliqdagi hamda san’atdagi go‘zalliklarni ajrata bilishga o‘rgatish, turli geometrik shakl yasashlar, proyeksiyalashlarni tushunish, o‘quvchilarda tasviriy malaka, badiiy fikr, tashabbuskorlik, milliy g‘ururni shakllantirish hozirgi kunda fan oldida turgan ulkan vazifalardan biridir. Chizmalardagi kesim, qirqim, shartliliklar, soddalashtirishlar, birikmalar xususida o‘rganish o‘rganuvchi uchun katta ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada aynan shular xususida tadqiqot ishi olib borilgan.