QARINDOSHLIK OTLARI ATAMALARINING DIAXRON ASPEKTDAGI TADQIQI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2025)
Oiladagi o‘zaro munosabatlarni o‘rganish azaldan etnologiyaning asosiy yo‘nalishlaridan biri bo‘lib kelgan. Muayyan mamlakatga tashrif buyuruvchilar uzoq vaqtdan beri turli xalqlar tomonidan qo'llaniladigan qarindoshlik terminologiyasi tizimiga maftun bo'lib kelgan. Etnografiya va etnologiya gumanitar fan sifatida tan olinishidan ancha oldin etnologlar ushbu tizimni tadqiq qilishgan.