INGLIZ TILIDA DIALEKTNING OʻRNI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Ushbu maqolada ingliz tilida mavjud bo‘lgan turli dialektlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ingliz tilining dunyoning ko‘plab hududlarida tarqalishi va har bir mintaqaning o‘ziga xos talaffuz, grammatik tuzilma, va leksik xususiyatlarga ega bo‘lishi dialektlarning tilni boyituvchi va rang-barangligini oshiruvchi jihatlarini ko‘rsatadi. Maqolada dialektlar va standart til o‘rtasidagi farqlar, dialektlarning madaniyat va jamiyat bilan bog‘liqligi, ta’limdagi roli, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va internetning dialektlarning global tarqalishiga ta’siri muhokama qilinadi.