IDIOMALARNING TILGA TA’SIRI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Ushbu maqola til boyligiga boy idiomalarning ahamiyati va ularning madaniyat, til o‘rganish hamda kundalik muloqotdagi o‘rnini tahlil qiladi. Idiomalar – so‘zma-so‘z tarjima qilinmaydigan, ma’no jihatdan badiiy ifodaga ega iboralar bo‘lib, ular orqali til yanada jonli, boy va ifodali bo‘ladi. Maqolada idiomalarning til rivojlanishidagi ahamiyati va turli madaniyatlarda qanday rol o‘ynashi keng yoritiladi.