INGLIZ VA O`ZBEK MAQOLLARINING ISHLATILISHI (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Oliy o'quv yurtlarining tilshunoslik bo'limlarida talabalariga chet tillarini o'rgatishda ikkita asosiy maqsad mavjud: fonetik, grammatik va leksik jihatdan to'g'ri nutqni shakllantirish va rivojlantirish hamda chet tillari madaniyatini qabul qilish. Shunday qilib, chet tilini o'rganish jarayoni nafaqat pragmatik, balki ma'naviy ham bo'lishi kerak. Ikkinchisi bilan tanishishning samarali usuli - bu o'rganilayotgan tilda odamlar uchun ijtimoiy tajriba, urf-odatlar, xulq-atvor usullarini  aks  ettiruvchi  frazeologik  birliklar,  idiomatik  iboralar,  maqol  va  matallardan foydalanishdir.