(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
Mustaqillik yillarida badiiy adabiyotning mavzu doirasi ancha kengayib inson konsepsiyasi bosh atributga aylandi. Bu davr o`zbek hikoyachiligida Nazar Eshonqulning “Maymun yetaklagan odam”, Ulug’bek Hamdamning “So’z” Abduqayum Yo`ldoshning “Bir tun va bir umr” qissa va hikoyalar to`plami, Xurshid Do`stmuhammadning “Beozor qushning qarg`ishi” hikoyalar to`plami, Nazar Eshonqulning “Yalpiz hidi” qissa va hikoyalar to`plamlari o’ziga xos hodisa.