(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Ushbu maqolada sanoat korxonalari eksport salohiyatini mustahkamlash va kengaytirish uchun amalga oshirishi mumkin bo’lgan turli strategiyalar muhokama qilinadi. Muallif istiqbolli eksport bozorlarini aniqlash, tadqiqot va ishlanmalarga sarmoya kiritish, xorijdagi hamkorlar bilan mustahkam aloqalar o‘rnatish, xodimlarni o‘qitishga sarmoya kiritish, davlat organlari va savdo tashkilotlari bilan hamkorlik qilish muhimligini ta’kidlaydi. Ushbu strategiyalarga rioya qilish orqali sanoat korxonalari yangi bozorlarga chiqishlari, daromadlarini oshirishlari va jahon bozorida raqobatbardoshligini oshirishlari mumkin. Maqolada eksport salohiyatini kengaytirish hamda iqtisodiy o‘sish va rivojlanishni rag‘batlantirishga intilayotgan korxonalar uchun qimmatli tushunchalar berilgan.