(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
1946 yil butun Sovet Ittifoqi kabi Samarqand viloyati aholisi uchun ham og‘ir yil bo‘ldi. Urush endigina vayronagarchilik, ocharchilik va epidemiyalarni qoldirib, tugadi. Samarqand shahri aholisi duch kelgan vayronagarchilik, urush kabi qiyinchiliklar esa viloyat infratuzilmasiga katta zarar yetkazdi. Ko’plab uylar, maktablar, kasalxonalar vayron bo’ldi. Ochlik - urush tufayli qishloq xo’jaligi tanazzulga yuz tutdi, bu esa ocharchilikka olib keldi. Epidemiyalar - vayronagarchilik va ocharchilik sharoitida yuqumli kasalliklar epidemiyasi keng tarqaldi. Ishchi kuchi tanqisligi - frontda ko’plab erkaklar halok bo’ldi, bu esa hayotning barcha sohalarida ishchi kuchi etishmasligiga olib keldi.