(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2024)
O‘zbekistonda sarmoyaviy muhitni yaxshilash iqtisodiyotni rivojlantirish, investitsiyalarni jalb etish va tadbirkorlik uchun qulay shart-sharoit yaratishga xizmat qiluvchi muhim vazifadir. Investitsion muhit muayyan mamlakat (yoki hudud)ga investitsiyalar kiritishning maqsadga muvofiqligi va jozibadorligini belgilaydigan, iqtisodiy, ijtimoiy, tashkiliy, siyosiy va boshqa shart-sharoitlar mavjudligining ijobiy yoki salbiy tomonlarini anglatadi.