(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Rolli o’yinlar olayotgan bilimni mustahkam bo’lishini taminlaydi.bu usulda dars o’tish jarayonida talabalar turli vazifalar yani rollarni bajarishadi, bu esa o’z navbatida ushbu obraz va jarayon talaba o’rganayotgan bilimga assotsiatsiya hosil qilib talabaning mavzuni tushunishi va bilimning chuqur joylashishiga yordam beradi. Rolli o‘yinlarda – ma’lum bir shaxsning vazifa va majburiyatlarini bajarishdagi ruhiy holatlari xatti-harakati ishlanadi, rollar majburiy mazmuni,Rolli o‘yinlar yordamida har xil turdagi darslarni (masalan, ilovada berilgan elektrotexnika kursi mavzulari bo‘yicha) qanday o‘tkazishni namoyish etish.