(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Республикамиз минтақада тўқимачилик саноати учун муҳим бўлган хом ашё – пахта, табий ипак, каноп, жун каби хом ашёларни етиштириш бўйича етакчи ўринни эгаллаб, иқтисодиётда муҳим ўрин тутади ва аҳолини зарур эҳтиёжини қондиришда катта роль ўйнайди. Бундан ташқари ишлаб чиқарилган маҳсулот саноатнинг бошқа соҳаларида техник мақсадларда фойдаланилади. Бозор иқтисодиётининг ривожланиб бориши, дунёда молиявий бўҳрон вужудга келган бир даврда маҳаллий хом ашёдан самарали фойдаланиб, халқ истеъмоли маҳсулотлари ассортиментини кенгайтириш, уларни сифатини ошириш, шунингдек, тўқимачилик корхоналарининг экспорт салоҳиятини юқори даражага олиб чиқиш, ҳамда импорт товарларини ўрнини босувчи маҳсулотларни ишлаб чиқариш жуда муҳим аҳамият касб этади [1].