(untitled) (The Role of Exact Sciences in the Era of Modern Development, 2023)
Osiyo Taraqqiyot Banki iqtisodiyotning turli tarmoqlariga katta miqdorda sarmoya kiritish orqali O‘zbekistonning iqtisodiy rivojlanishida hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Ushbu mablag‘lar infratuzilmani rivojlantirishni qo‘llab-quvvatlash, barqaror o‘sishni ta’minlash va mamlakatda umumiy ishbilarmonlik muhitini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etadi.Investitsiyalar, shuningdek, kambag’allikni qisqartirish, yangi ish o‘rinlari yaratish va O‘zbekiston aholisining hayot sifatini yanada oshirish kabi rivojlanishning muhim vazifalarini hal qilishga yordam berib kelmoqda.Umuman olganda, Osiyo taraqqiyot banki tomonidan kiritilgan mablag‘lar O‘zbekistonning iqtisodiy taraqqiyoti va farovonligiga salmoqli hissa qo‘shadi. Ushbu maqola Osiyo Taraqqiyot Banki tomonidan,O’zbekistonga safarbar etilayotgan kreditlarning uning iqtisodiy rivojlanishidagi ahamiyatini ko’zda tutadi.